[Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries - working...(kinda)

Jonathan Leonard jleonard@softhome.net
Thu, 23 Oct 2003 22:11:11 -0400


Oops!  Spoke too soon.  After applying the patch and untarring the file, i
tried "make wine-shared" and it said "No rule to make target 'wine-shared'.
So, i figured I had corrupted the tarball.

I tried the same command again with a fresh copy of the tarball and it only
succeeded on Hunk #1 as it was doing previously.  Then for Hunk #2, it asks
for a filename.

Can anyone offer some insight into this problem?

Thanks,
Jonathan


----- Original Message ----- 
From: "Jonathan Leonard" <jleonard@softhome.net>
To: <mono-winforms-list@lists.ximian.com>
Sent: Thursday, October 23, 2003 10:03 PM
Subject: Re: [Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries -
working...(kinda)


> Finally got it!
>
> For anyone else out there who has trouble, the command is:
>
> `patch -p0 Wine-20030318.tar mono-wine.patch'
>
> from a directory containing both files.
>
> Seems simple.  I think I had the two files switched all along.
>
> Jonathan
>
>
>
> ----- Original Message ----- 
> From: "Jonathan Leonard" <jleonard@softhome.net>
> To: <s.livingstone@btinternet.com>; <dan@astusa.com>
> Cc: <mono-winforms-list@lists.ximian.com>
> Sent: Wednesday, October 15, 2003 12:46 PM
> Subject: Re: [Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries -
> working...(kinda)
>
>
> > RPM's would be nice except I'm running OS X so I'm stuck to using the
> > source.  I have tinkered and tinkered but still can't get the step
"apply
> > patch to tarball" to complete properly.  Maybe some elaboration from
> > somebody on that particular step would be of help to those of us trying
to
> > compile the source (or it seems to me that it would be just as easy to
> post
> > the patched tarball directly on the site).
> >
> > Thanks,
> > Jonathan
> >
> >
> >
> > ----- Original Message ----- 
> > From: <s.livingstone@btinternet.com>
> > To: <dan@astusa.com>
> > Cc: <mono-winforms-list@lists.ximian.com>
> > Sent: Wednesday, October 15, 2003 11:15 AM
> > Subject: RE: [Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries -
> > working...(kinda)
> >
> >
> > Hi Dan - an installer would be a great idea. I hope to clone my current
> > asp.net framework which i wrote on Windows 2003 server to Mono in the
long
> > term, but it will only become feasible if installers become available.
> >
> > RPM's were better than my initial attempts to "make" all of the sources,
> but
> > they could certainly be better.
> >
> > Steven
> >
> > >  from:    Dan Maltes <dan@astusa.com>
> > >  date:    Wed, 15 Oct 2003 15:45:54
> > >  to:      s.livingstone@btinternet.com,
> > mono-winforms-list@lists.ximian.com
> > >  subject: RE: [Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries -
> > working...(kinda)
> > >
> > > Steven,
> > > How I miss setup.exe too!  I just don't know if RPM is robust
> > > enough an install tool.  There needs to be a free tool just as dyanmic
> > > as most of setup program tools for windows.  What a time saver this
> > > could be.  Hmm, sounds like a job for C# and the mono framework...
> > >
> > > -Dan
> > >
> > > -----Original Message-----
> > > From: mono-winforms-list-admin@lists.ximian.com
> > > [mailto:mono-winforms-list-admin@lists.ximian.com] On Behalf Of
> > > s.livingstone@btinternet.com
> > > Sent: Wednesday, October 15, 2003 9:47 AM
> > > To: mono-winforms-list@lists.ximian.com
> > > Subject: [Mono-winforms-list] Re : Win32 API shared libaries -
> > > working...(kinda)
> > >
> > >
> > > Well, after almost giving up, i decided to push on one last time and
try
> > > to get things working. I managed to get the winform version working
> > > *eventually* with a LOT of fiddling (how i miss setup.exe !!). So much
> > > so that i will have to try to re-trace exactly what i did.
> > >
> > > I ran the install mono wine setup from
> > > http://www.nullenvoid.com/mono/wiki/index.php/MonoWinePackages
> > >
> > > I found that it was looking for the hidden .wine directory in my home
> > > directory, but it wasn't installed there - it was in some other folder
> > > (etc i think). I copied that entire directory to my home dir and ran
the
> > > app and it seems to work. The results of my first hello world winform
> > > are shown below.
> > >
> > > <blurb>
> > > So, yes, i'm glad i got this working, but not having used Unix sincein
> > > the early 90's and now trying Linux after working on Windows ever
since,
> > > i see a lot of work to be done before this is prime time. I feel lucky
> > > that i actually got the right combination to get it working, but it is
> > > far simpler on Windows. RPM's are a step in the right direction, but
> > > installing packages for different flavours and versions of the OS from
a
> > > number of sites on the web with a hash of other dependencies really is
a
> > > pain. This isn't having a go at any OS or platform or anything, just
an
> > > opinion having spent the last while trying to get this stuff running!
> > > </blurb>
> > >
> > > I am going to try to fire up a "install guide" from people who know
> > > zilch about Unix/Linux, but want to test their C# apps on Mono. Will
> > > post a link if i get it done anytime soon.
> > >
> > > Now onto "Hello ASP.Net" :)
> > >
> > > Output
> > > ======
> > > # mono helloform.exe
> > > ´╗┐MonoWin32: Initializing WineLib
> > > Could not stat /nt (No such file or directory), ignoring drive E:
> > > Warning: could not find wine config [Drive x] entry for current
working
> > > directory /mnt/hgfs/Main/csharp; starting in windows directory.
> > > Warning: Language 'en_US' was not found, retrying without country
> > > name...
> > > Warning: Language 'en' was not recognized, defaulting to English
> > > Building font metrics. This may take some time...
> > > Font metrics: 0.0% done
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like
> > > '-daewoo-gothic-medium-r-normal--16-120-100-100-c-160-ksc5601.1987-0'
> > > are not working correctly now.
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like
> > > '-daewoo-mincho-medium-r-normal--16-120-100-100-c-160-ksc5601.1987-0'
> > > are not working correctly now.
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like
> > > '-daewoo-mincho-medium-r-normal--24-170-100-100-c-240-ksc5601.1987-0'
> > > are not working correctly now.
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like '-isas-fangsong
> > > ti-medium-r-normal--16-160-72-72-c-160-gb2312.1980-0' are not working
> > > correctly now.
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like '-isas-song
> > > ti-medium-r-normal--16-160-72-72-c-160-gb2312.1980-0' are not working
> > > correctly now.
> > > fixme:font:LFD_InitFontInfo DBCS fonts like '-isas-song
> > > ti-medium-r-normal--24-240-72-72-c-240-gb2312.1980-0' are not working
> > > correctly now.
> > > Font metrics: 0.4% done
> > > Font metrics: 0.8% done
> > > Font metrics: 1.2% done
> > > Font metrics: 1.6% done
> > > Font metrics: 2.0% done
> > > ... bunch of font stuff
> > > Font metrics: 100.0% done
> > > err:menu:MENU_GetSysMenu failed to load system menu!
> > >
> > >
> > > Regards,
> > > Steven
> > > _______________________________________________
> > > Mono-winforms-list maillist  -  Mono-winforms-list@lists.ximian.com
> > > http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-winforms-list
> > >
> >
> > _______________________________________________
> > Mono-winforms-list maillist  -  Mono-winforms-list@lists.ximian.com
> > http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-winforms-list
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Mono-winforms-list maillist  -  Mono-winforms-list@lists.ximian.com
> > http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-winforms-list
> >
>
>
>
> _______________________________________________
> Mono-winforms-list maillist  -  Mono-winforms-list@lists.ximian.com
> http://lists.ximian.com/mailman/listinfo/mono-winforms-list